fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Tvorba portrétů s využitím prvků street artu a graffiti

Portrétování je druh umění, který je starý jako lidstvo samo. Tradiční portrétování se opírá o akademické zásady a techniky malby obrazů, ale můžeme je nyní provádět i s prvky street artu a graffiti. Tento článek se zaměří na principy tvorby portrétů s využitím street artu a graffiti.

1. Principy tvorby portrétů

K tradiční technice portrétování se můžeme dostat jakkoli, ale existuje několik kroků, které by měl umělec postupovat. Prvním krokem je výběr subjektu, který se má portrétovat. Je to obvykle někdo blízký, ale může to být kdokoli, například postava z historie nebo portréty známé celebrity. V druhém kroku se umělec zaměří na vytváření pozadí, které se s obrazem dobře spojí. Následně se začne pracovat na samotném portrétu. K tomu se používá řada různých technik, jako je například akvarel, olejomalba nebo akrylové barvy.

2. Kombinace street artu a graffiti

V poslední době se portrétování s využitím prvků street artu a graffiti stalo velmi populární. Tento způsob vyjadřování je oblíbený kvůli svému přirozeně odvážnému a autentickému vzhledu. Často se používá kombinace graffiti a street artu jako způsob realistického zobrazení. Umělec používá štětce, spreje a pastelky k vytváření portrétu, který vypadá komplexně a výrazně. Kombinace technik umožňuje vytvářet portréty se silnou barvou, dynamickým stylem a autentickým vzhledem.

Tvorba portrétů s využitím prvků street artu a graffiti může být skvělým způsobem, jak portrétovat své blízké, zobrazovat celebritu nebo dokonce připomenout postavu z historie. Kombinace graffiti a street artu dokáže vytvářet portréty, které jsou zároveň autentické a zajímavé.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení