fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Tvorba portrétů s použitím odstínu a náladového světla

Fotografie portrétů je jednou z nejstarších form fotografie. Tvorba portrétu zahrnuje kombinaci náladového světla a odstínu, aby byl zajištěn přirozený vzhled fotografie. Porozumění těmto technikám může být užitečné pro vytvoření portrétu, který oslavuje skutečnou osobu a nebojí se vyjádřit emoce.

1. Odstíny a náladové světlo

Odstíny se používají k zobrazení barvy a textury předmětu nebo scény. Lze je použít k zahalení scény do zvláštní atmosféry. Náladové světlo je způsob, jakým je scéna osvětlena, aby vytvořila určitou atmosféru. Kombinací obou technik může fotograf udělat fotografii portrétu, která je zároveň krásná i intenzivní.

2. Vytvoření portrétu

Vytváření portrétu s použitím odstínu a náladového světla začíná stanovením cíle. Chcete-li vytvořit portrét, který představuje osobu, často se vyplatí fotografovat za šera nebo večer. V tomto okamžiku je důležité mít na paměti, že jakýkoliv světelný zdroj může být použit, aby vytvořil náladu portrétu. Světlo může být odráženo od různých předmětů nebo použito prostřednictvím reflektoru. Nastavení expozice je důležité, aby byl portrét vyvážený a detaily ostré.

Tvorba portrétu s využitím odstínu a náladového světla je způsob, jakým můžete oživit své fotografie. Použitím těchto technik můžete vytvořit intenzivní portrét, který dokonale vystihuje osobu nebo scénu. Přestože může být proces fotografování složitý, je skvělé zjistit, že s odstíny a náladovým světlem se dá dosáhnout neuvěřitelných věcí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení