fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Tipy pro zachycení pohybu zvířat v přírodě

Ačkoli se to může zdát jako nemožný úkol, fotografování živých zvířat v přírodě je na dosah. Existuje několik technik a triků, které vám pomohou získat skvělé obrázky. Tento článek prozkoumá některé z nich.

1. Tipy pro fotografování zvířat v přírodě

Předtím, než se pustíte do fotografování zvířat v přírodě, je důležité mít vybavení a znalosti, které jsou nezbytné pro získání nejlepších obrázků. Zaprvé, je důležité mít velmi kvalitní fotoaparát, který bude schopen zachytit velmi malé detaily. Ideální je použít fotoaparát s vysokým rozlišením. Dalším důležitým nástrojem je objektiv. Pro fotografování zvířat je nejlepší použít teleobjektiv nebo makroobjektiv. Tyto objektivy vám umožní fotografovat zvířata z blízké vzdálenosti.

2. Jak zaznamenat pohyb zvířat v přírodě

Zachycení pohybu zvířat v přírodě je obzvláště obtížné. Jedním z nejlepších způsobů, jak toho dosáhnout, je použít nízkou citlivost ISO a rychlou závěrku. Tato kombinace vám umožní zaznamenat pohyb zvířete a zabrání zakalení obrázku. Také je velmi důležité mít nastavenou rychlost závěrky dle typu pohybu. Například pro rychlý pohyb, jako je let ptáka, je nejlepší použít rychlou závěrku. Na druhou stranu, pro fotografování pomalého pohybu, jako je například plazení, je nejlepší použít pomalejší závěrku.

Fotografování živých zvířat v přírodě je obtížná úloha, ale s správným nástrojem a znalostmi můžete dosáhnout skvělých výsledků. Nezapomeňte také věnovat pozornost pohybu zvířete. Používáním správného nastavení závěrky můžete zachytit pohyb a získat skvělé fotografie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení