fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak dosáhnout vintage estetiky ve fotografii s úpravami

Vintage estetika ve fotografii může být skvělým způsobem, jak oživit vaše fotografie. Je to způsob, jak vyvolat starožitný, nostalgický pocit, který připomíná záběry z minulých dob. Díky moderním programům úprav je možné tuto vzhledovou úpravu jednoduše dosáhnout pomocí změny barev, složení a dalších efektů.

1. Co je potřeba pro vintage estetiku ve fotografii?

Chcete-li dosáhnout vintage estetiky ve fotografii, budete potřebovat program pro úpravy, takový jako Adobe Photoshop nebo Lightroom. Tyto programy vám umožní přizpůsobit jas, sytost, kontrast a další parametry vaší fotografie a tím dosáhnout lepšího vintage vzhledu. Kromě toho budete také potřebovat různé filtry pro úpravy, jako je filtr sepia, pro dosažení stylizovaného staromódního vzhledu.

2. Jak dosáhnout efektu vintage estetiky?

Aby byl efekt vintage estetiky co nejefektivnější, je obvykle nejprve třeba přizpůsobit jas, sytost a kontrast. Tyto parametry mohou být pro konkrétní fotografii upraveny tak, aby se vyvolal starožitný vzhled. Příštím krokem je použití filtru sepia, aby se vyvolal nostalgický, červenohnědý odstín. Nakonec lze přidat zrnění a jiné efekty k dosažení dokončeného vzhledu vintage estetiky.

Vintage estetika ve fotografii je skvělý způsob, jak dát vašim fotografiím vzhled z minulého století. Díky moderním programům úprav a filtrům je možné snadno dosáhnout tohoto starožitného, nostalgického efektu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení