fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Tvorba kontrastních snímků: hra se světlem a stíny

Kontrastní snímky jsou vynikající způsob, jak upoutat pozornost a vytvořit atraktivní fotografie. Tento článek se zaměří na to, jak vytvářet kontrastní snímky a jak využívat světlo a stíny, aby vytvářely efektivní a okouzlující obrazy.

Lze vytvářet kontrastní snímky?

Kontrastní snímky mohou být vytvářeny tím, že se použijí odlišné světelné podmínky. Tím, že se používá více světla na jednu stranu, může být vytvářen silný kontrast mezi černými a bílými oblastmi. Tímto způsobem lze udělat obraz, který bude mít výrazné detaily a silné kontrasty.

Jak využívat světlo a stíny?

Chcete-li dosáhnout silných kontrastů, je důležité pracovat s různými světelnými podmínkami. Pro fotografování v interiéru je důležité, aby byly světla umístěna tak, aby vytvářela stíny. Existují různé způsoby, jak vytvářet stíny, například použitím větráku nebo reflektoru. Kromě toho je důležité zvolit správnou kompozici, použít vhodné filtry a správně nastavit nastavení fotoaparátu.

Kontrastní snímky vyžadují důkladnou práci s osvětlením a kompozicí. Tím, že se pracuje s různými světelnými podmínkami a vytvářejí se stíny, lze dosáhnout snímků s výrazným kontrastem. Díky umístění osvětlení a používání různých filtrů mohou být fotografie mnohem atraktivnější.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení