fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak dosáhnout vintage portrétů s použitím starých rekvizit

Vintage portréty jsou populární způsob, jak fotografovat a přenést časové období do fotografie. S použitím starých rekvizit se dá vytvořit přesná atmosféra, kterou hledáme, abychom byli schopni se přenesout do jiného času. Tento článek se zaměřuje na to, jak dosáhnout vintage portrétů pomocí starých rekvizit.

Použití starých rekvizit

Existuje mnoho způsobů, jak můžeme použít staré rekvizity k vytvoření vintage portrétu. Nejdůležitější je vybrat si vhodné rekvizity, které budou odpovídat přesně tomu, co chceme zobrazit. Například, pokud se snažíme vytvořit portrét z období 20. let, můžeme použít staré oblečení a módní doplňky, staré modely aut a motocyklů, nebo i vintage nábytek.

Jak dosáhnout vintage portrétů

K vytvoření vintage portrétů je důležité myslet na detaily. Je třeba vybrat vhodné osvětlení, které dodá fotografii správnou atmosféru. Dobrou volbou je použít softboxy a světelného stínu, aby se fotografie cítila trochu starší. Dalším krokem je vybrat správnou výzdobu pozadí, která odpovídá danému časovému období. Také je velmi důležité použít správnou teplotu barvy, která může být dosažena pomocí filtrů nebo při úpravě později v počítači.

Vintage portréty jsou skvělý způsob, jak zachytit atmosféru jiného času. Použitím starých rekvizit můžeme vytvořit přesně tu atmosféru, kterou hledáme. Je důležité myslet na detaily, aby fotografie vypadala autenticky a dávala očekávaný vizuální efekt.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení