fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Tvorba experimentálních snímků s dlouhými expozicemi

Experimentální fotografie s dlouhými expozicemi je skvělý způsob, jak získat zajímavý a neobvyklý pohled na obvyklé věci. Tyto snímky jsou skvělé pro tvoření krajin a nočních obrazů. Používají se také pro vytváření abstraktních obrazů s neobvyklými výsledky. Tento článek diskutuje o tom, co je to experimentální snímek s dlouhým expozicí a jak s ním pracovat.

Dlouhé expozice

Dlouhé expozice je typ fotografie, který se používá pro zachycení subjektů po dlouhou dobu. Tento proces může trvat i několik sekund až minut. V důsledku toho může fotograf zachytit pohyb, který by jinak byl nezachytitelný. Dlouhé expozice může být také použito pro zachycení nočních scenerií, vytváření abstraktních a kreativních obrazů.

Experimentální snímky

Experimentální snímky jsou snímky, které jsou vytvářeny pomocí dlouhých expozic. Tyto snímky jsou často používány pro fotografování nočních scenerií, kde fotograf může zachytit pohyb, jako jsou auta nebo osvětlení, které by jinak byly nezachytitelné. Experimentální snímky mohou být také použity pro vytváření abstraktních obrazů se studenými barvami a neobvyklými strukturami.

Pro vytváření experimentálních snímků s dlouhými expozicemi je nezbytné použít stativ a opakovaně exponovat scenu. Fotograf by měl také vybrat exponometr s dostatečnou citlivostí, aby se zajistilo, že jsou zachytitelné i ty nejjemnější detaily. Během expozice by měl být přístroj vypnutý, aby se předešlo nechtěným vibracím na snímku.

Experimentální snímky s dlouhými expozicemi jsou skvělým způsobem, jak získat zajímavé a neobvyklé pohledy na obvyklé věci. Tyto snímky jsou skvělé pro tvoření krajin a nočních obrazů a také pro vytváření abstraktních obrazů se studenými barvami a neobvyklými strukturami. Vyžaduje to však znalosti o tom, jak správně nastavit přístroj, a také stálé trpělivosti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení