fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Tipy pro výběr správného pozadí pro portréty v ateliéru

Vytváření portrétů v ateliéru může být zábavné a zajímavé. Pokud si však nevyberete správné pozadí, portrét může vypadat skoro stejně jako všechny ostatní. Abyste dosáhli profesionálního vzhledu, měli byste vybírat pozadí s ohledem na barvy, textury a styly. Přečtěte si následující tipy, abyste získali dobré výsledky při fotografování portrétů v ateliéru.

Vyberte pozadí, které vynikne!

Nejdřív se zamyslete nad tím, jak by mělo pozadí vypadat. Je důležité vybrat pozadí, které vynikne a zvýrazní proti osobě na fotografii. Pro klasický portrét v ateliéru se obvykle volí tmavší odstíny, protože barvy a světlo vyniknou proti němu. Také je důležité mít na paměti, že pozadí by mělo být vybráno tak, aby nebylo příliš rušivé a neomezovalo ostatní prvky na fotografii, které by mohly být důležité.

Nezapomeňte na barvy a textury!

Je důležité přemýšlet o barvách, které budou ve fotografii vypadat dobře a vytvoří kontrastní efekt. Naopak je důležité se vyhnout barvám, které se budou příliš rozptylovat a ztratí textury. Pokud máte k dispozici ještě nějaké materiály nebo textury, můžete je použít k vytváření vícúrovňového pozadí. Tím se udrží pozornost na portrétu a lépe se prokreslí textury na fotografii.

Použijte závěsné pozadí

Když se fotografují portréty v ateliéru, často se používají závěsné pozadí. Tyto pozadí mohou být nejen snadno vyměnitelná, ale také jsou skladovatelná a mohou se přepravovat snadno. Závěsné pozadí jsou vyrobeny z odolného materiálu, takže je můžete používat opakovaně. Je důležité, abyste si vybrali pozadí, které bude sloužit vašim účelům. Takže zvažte všechny možnosti, které se vám nabízejí, a vyberte si právě tu správnou.

Při fotografování portrétů v ateliéru je důležité vybrat správné pozadí, aby portrét vynikl. Měli byste zvážit barvy a textury a přemýšlet o tom, jak může pozadí vylepšit celkový vzhled portrétu. Nezapomeňte, že závěsné pozadí jsou skladná a mohou vám při fotografování v ateliéru usnadnit práci. Použijte tyto tipy a vytvořte perfektní fotografii portrétu v ateliéru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení