fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak dosáhnout kontrastního osvětlení pro portrétní fotografii v ateliéru

V portrétní fotografii se zdůrazňuje kontrast, který dodává fotografiím jiskru. U portrétů je kontrastní osvětlení nezbytné pro dosáhnutí úžasných výsledků. I když použití kontrastu ve fotografii může být trochu obtížné, je to dosažitelný cíl. V tomto článku se dozvíte, jak dosáhnout kontrastního osvětlení pro portrétní fotografii v ateliéru.

Vytváření kontrastu v ateliéru

Úspěšné vytváření kontrastu v ateliéru začíná správnou volbou světel. Existuje několik typů světel, které můžete použít, ale pro kontrastní osvětlení doporučujeme použít reflektorová světla. Reflektorová světla jsou skvělá pro osvětlení obličeje a tvorbu hloubky a přidávají k fotografii potřebný kontrast.

Následuje nastavení světel. Pro kontrastní portrétní fotografii používejte dvě hlavní světla s odlišnými intenzitami. Doporučujeme použít hlavní světlo s nižší intenzitou a druhé světlo s vyšší intenzitou. Hlavní světlo by mělo být vyšší než druhé, ale obě by měly být vyvážené.

Za další je důležité promyšleně nastavit pozici světel. Optimální pozicí pro portrétní fotografii je na vyváženou kombinaci přímého a odraženého světla. Přímé světlo se odráží zpět na model a zvyšuje intenzitu, zatímco odražené světlo dodává fotografii potřebnou hloubku a strukturu.

Tvorba portrétů s kontrastem jako klíčem

Je důležité, abyste si udrželi správnou vyváženost světel, abyste dosáhli plného potenciálu kontrastu. Správné nastavení světel vám umožní osvětlit model a zesílit kontrast s minimálními úpravami. Je také důležité mít na paměti, že kontrastní osvětlení vyžaduje použití světel s odlišnou intenzitou.

Kromě toho je důležité pamatovat na pozadí. Měli byste vědět, jaký druh pozadí je vhodný pro kontrastní portrétní fotografie. Kontrastní portrétní fotografie může vzít ještě více na významu s temným pozadím. Média, jako je samet, hedvábí nebo satén, jsou ideální pro vytváření kontrastních portrétů.

Kontrastní osvětlení je klíčem k úžasnému portrétnímu fotografování. Ačkoli vytváření správného kontrastu na první pohled může vypadat jako obtížné, je to dosažitelný cíl. Pokud se budete držet výše uvedených tipů, budete si jisti, že dosáhnete požadovaných výsledků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení