fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Tipy pro použití různých objektivů při fotografování portrétů v ateliéru

Jako fotograf je velmi důležité vybrat správný objektiv pro fotografování portrétů v ateliéru. Kvalita vaší práce závisí na tom, jak dobře využijete různé objektivy. Kombinace správného objektivu s kvalitním příslušenstvím a šikovnou technikou může dokonale zdůraznit vaše portréty. Níže jsou uvedena několik tipů, které vám pomohou dosáhnout úžasných výsledků.

1. Tipy pro vyvážení jasu portrétů

První věc, na kterou byste měli myslet, je správné vyvážení světla. Použitím různých směsí světel můžete dosáhnout mnoha kombinací, které se hodí pro různé účely. Správné míchání světel může výrazně zlepšit záběry portrétů. Můžete také využít odraz světla na stěnách po obou stranách modelu, abyste dosáhli plnějšího osvětlení.

Jakmile se rozhodnete, jakou kombinaci světel chcete použít, je čas zvolit vhodný objektiv. U portrétů se zpravidla doporučuje objektiv s ohniskem mezi 35 a 70 mm. Tento typ objektivu vám poskytne dostatek kompozice a blízkosti, abyste se mohli blíže soustředit na model.

2. Jak vybrat správný objektiv

K výběru vhodného objektivu je třeba zohlednit celou řadu faktorů, včetně velikosti snímku, které chcete pořídit, hloubky ostrosti a hlavně charakteristiky objektivu. Pokud chcete dosáhnout větší hloubky ostrosti, doporučuje se objektiv s vyšším clonovým číslem.

Pokud se chcete soustředit na jemné detaily, můžete zvolit objektiv s větším clonovým číslem. To zajistí, že se i ty nejjemnější detaily objeví na snímcích. Také je třeba vzít v úvahu to, jaké kouzlo chcete pro portrét vyvolat. Pokud chcete mít obrazovou plochu větší než 35 mm, doporučuje se použít objektiv s více ohnisky.

Použití různých objektivů je klíčové pro fotografování portrétů v ateliéru. Správný objektiv v kombinaci s technikou a správným příslušenstvím vám může pomoci dosáhnout úžasných portrétů. Věnováním času výběru objektivu a správnému vyvážení světel můžete dosáhnout dokonalých výsledků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení