fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Tipy pro použití barev v ateliéru při portrétní fotografii

Portrétní fotografování je umění, které pro dosažení nejlepších výsledků vyžaduje šťastnou kombinaci umění, techniky a technologie. Použití barev umožňuje fotografovi dát svým snímkům živost a výraznost. Pokročilí fotografové vědí, že jejich práce zahrnuje výběr správných barevných odstínů a jejich správné umístění. Následující tipy pro použití barev v ateliéru vám pomohou dosáhnout nejlepších výsledků při portrétní fotografii.

TIPY PRO ŠŤASTNOU PORTRÉTNÍ FOTOGRAFII

Když se rozhodnete fotografovat portréty v ateliéru, je nejdůležitějším krokem vybrat správnou barvu pozadí. Správná barva pozadí by měla vyvolat určitou náladu a zároveň zdůraznit to nejlepší z fotografovaného subjektu. Pro úspěšné pořízení portrétu je vhodné použít neutrální až přímé barvy, jako jsou bílá, černá, šedá nebo tmavě krémová. Tmavé nebo výrazné barvy by měly být použity opatrně, aby nedošlo k přebíjení snímku.

Vybraná barva by měla být v souladu s barvou oděvu fotografovaného subjektu. Například pokud fotografovaný subjekt nosí červenou, je vhodné použít jemnější odstín červené nebo jinou neutrální barvu. Pokud je barva oděvu méně nápadná, pak lze namísto pozadí vybrat barvu oděvu, aby se zvýraznil subjekt a aby fotografovaný subjekt zůstal v centru pozornosti.

POUŽIJTE BAREVNÉ KOUZLO V ATELIÉRU

Fotografové by také měli využívat světlo a stíny k vymazlení barev a k vytvoření zajímavého obrazu. To je mnohem efektivnější než používat barevné pozadí. Například bílý snímek se tmavou postavou a výraznou barvou oděvu bude vypadat velmi nápadně a působivě. Stejně tak můžete tmavou postavu vynést do popředí pomocí bílého světla a vycházejícího zeleného nebo modrého světla. Správným použitím stínů lze dosáhnout skvělých výsledků.

Nezapomeňte také zkontrolovat, zda fotografovaný subjekt není vystaven příliš intenzivnímu osvětlení. Měli byste se také vyvarovat používání ostrých reflektorů a místo toho používat bílé nebo šedé reflektory, aby se dosáhlo přirozenějšího účinku.

Využití barevného kouzla v ateliéru je klíčovou složkou pro získání úžasných portrétních snímků. Správná volba barevných odstínů a technika použití světla a stínu jsou velmi důležité pro představení fotografovaného subjektu co nejlépe. Pokud hledáte způsoby, jak dosáhnout úspěchu s portrétní fotografií, věnujte pozornost barevným odstínům a snažte se používat světlo a stíny k vyjádření nálady vašich snímků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení