fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Průvodce vyvážením bílého: dosažení správných barev ve fotografiích

Fotografování je umění, které je plné technik, jak dosáhnout perfektních obrazů. Správná úprava barev je jednou z nejdůležitějších věcí, které lze udělat pro získání dobrých výsledků. Vyvážení bílé je jedním ze způsobů, jak dosáhnout perfektního barevného pozadí. Tento článek vám pomůže pochopit, jak toho dosáhnout.

Jak dosáhnout správných barev

Vyvážení bílé je důležitý krok pro dosažení konzistentních barev ve vaší fotografii. Tento proces se provádí za účelem kompenzace barev způsobených různými zdroji světla, takže fotografie vypadá stejně, ať je pořízena kdekoli. Vyvážení bílé odstraňuje odstíny, které by mohly ovlivňovat barvy ve vaší fotografii.

Vyvážení bílé v fotografiích

Vyvážení bílé je proces, který můžete použít pro úpravu barev na fotografiích. Je to nástroj, se kterým můžete upravit barevné tóny, které byly způsobeny různými zdroji světla. Nejdůležitějším krokem je nastavení vyvážení bílé na správnou hodnotu. Některé fotoaparáty mají možnost vyvážení bílé předem nastavit, pokud je to možné, měli byste tuto možnost využít.

Pro dosažení správných barev se doporučuje vyvážit bílou na hodnotu, jako je například 5500 kelvinů, což je teplota, která se používá k určení toho, jak fotografie bude vypadat v určitém prostředí. Vyvážení bílé může být provedeno ručně nebo pomocí software pro úpravu obrázků.

Vyvážení bílé je důležitým krokem pro dosáhnutí správných barev ve fotografii. Je to užitečný nástroj, se kterým můžete upravit barvy, které byly způsobeny různými zdroji světla. Pomáhá odstranit nežádoucí odstíny a poskytuje konzistentní barvy fotografií. Vyvážení bílé je jednou z nejdůležitějších technik, které mohou fotografové použít k dosažení perfektního obrazu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení