fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Průvodce fotografováním architektury s použitím teleobjektivů

Teleobjektivy jsou často používané pro fotografování architektury a krajiny, protože poskytují vynikající perspektivu. Můžete fotografovat detaily v dálce a získat dramatickou a velkolepou podívanou na objekty, které fotíte. Je důležité správně vybrat nastavení a místo, abyste dosáhli požadovaných výsledků. Tento článek vám poskytne několik tipů a triků, které vám pomohou dosáhnout úžasných fotografií architektury pomocí teleobjektivu.

Teleobjektivy a architektura

Teleobjektivy jsou skvělým nástrojem pro fotografování architektury, protože poskytují vynikající perspektivu. Mají širokou clonu, což znamená, že můžete fotografovat detaily v dálce a dokážete zachytit zajímavé detaily i na velké vzdálenosti. Díky široké cloně také můžete zvětšit objekt a získat dramatickou a velkolepou podívanou.

Fotografujeme s pomocí teleobjektivu.

Abyste dosáhli nejlepších výsledků, existuje několik důležitých aspektů, které je třeba zvážit při fotografování s pomocí teleobjektivu. Nejdřív si vyberte to správné místo. Měli byste se soustředit na pozadí a zajímavé detaily, které chcete zachytit. Můžete se také snažit vyhnout se vysokým stromům a budovám, které mohou objekt zastřít. Kromě toho, abyste dosáhli co nejlepšího výsledku, je třeba vybrat správné nastavení. Měli byste začít s nastavením clony F 4-5.6 a rychlostí závěrky mezi 1/8 až 1/15 sekundy. Tyto nastavení můžete upravovat, abyste dosáhli požadovaného výsledku.

Fotografování architektury s pomocí teleobjektivu může být vzrušující a zároveň náročná činnost. Abyste dosáhli nejlepších výsledků, je nezbytné zvážit nastavení a místo, na kterém se fotí. Pokud budete postupovat podle těchto tipů, můžete snadno získat nádherné snímky architektury s pomocí teleobjektivu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení