fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Portrétní fotografie: jak správně použít světlo

Všichni chceme udělat úžasnou portrétní fotografii. Jako fotografové musíme vědět, jak správně použít světlo a nastavit scénu. Správným použitím světla a správným nastavením scény můžeme dosáhnout neuvěřitelných výsledků. Následující článek vám pomůže orientovat se v umění ovládání světla ve fotografii a vytvořit úžasnou portrétní fotografii.

Jak Vytvořit Úžasnou Portrétní Fotografii?

Vytvoření dokonalé portrétní fotografie začíná se správným výběrem fotografovaného subjektu. Pokud je subjekt vybrán, je důležité nastavit scénu. Scéna, ve které se bude fotografovat, by měla být jednoduchá a čistá. Pokud je to možné, doporučujeme použít neutrální pozadí, aby byl subjekt více vynikající. Také byste měli zajistit, aby vaše scéna měla dostatek denního světla.

Dalším krokem k dokonalé portrétní fotografii je správné osvětlení scény. Chcete-li dosáhnout nejlepších výsledků, měli byste vědět, jak efektivně nasvítit scénu. Nejpoužívanější typ světla pro portrétní fotografii je rozptýlené světlo. Tento typ světla vám poskytuje lepší kontrast mezi stíny a světlými oblastmi. Můžete také zkusit zachytit světlo z okna nebo použít dodatečné světlo, jako jsou blesky, abyste dosáhli lepšího efektu.

Posledním krokem je správné nastavení expozice. Musíte se ujistit, že máte správnou expozici pro svou fotografii. Jako fotograf byste měli nastavit expoziční čas, clonu a citlivost ISO. To vám pomůže získat ostré fotografie s odpovídajícím objemem světla.

Umění Ovládnout Světlo Ve Fotografii

K ovládnutí světla ve fotografii musíte pochopit základní pojmy, jako je expozice, clona a citlivost ISO. Expozice je hlavní úroveň intenzity, kterou vidíte na fotografii. Toto může být nastaveno tak, aby se získala ostrá fotografie nebo aby se fotografie rozostřila. Clona je v podstatě přepínač, který reguluje množství světla, které vstupuje do foťáku při expozici. Citlivost ISO určuje, jak citlivý je senzor foťáku na světlo. Čím vyšší je citlivost ISO, tím více světla se do foťáku dostane.

Chcete-li se stát mistrem umění ovládání světla ve fotografii, musíte se naučit správně kombinovat tyto základní pojmy. Kombinací těchto pojmů můžete dosáhnout žádoucích výsledků a vytvořit úžasné portrétní fotografie.

Portrétní fotografie je umění, které vyžaduje dobré porozumění procesu používání světla ve fotografii. Musíte pochopit, jak nastavit scénu a správně použít světlo, abyste dosáhli potřebného efektu. Kombinací dobrého použití světla a nastavení scény můžete vytvořit úžasnou portrétní fotografii.

Více článků můžete nalézt zde.
Pokud máte dotazy, tak nám napište zde.
Pokud byste si přáli nechat se vyfotit naší fotografkou Ing. Petrou Sýkorovou, tak jí napište zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení