fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak vytvořit stop-motion animaci pomocí fotografií

Pokud si fotograf či milovník animací a chceš se naučit, jak vytvořit stop-motion animaci pomocí fotografií, ve kterých můžeš vyjádřit kreativitu, čti dál! S naším návodem se všichni stanou mistry stop-motionu.

Vítejte mezi animátory!

Vytvořit stop-motion animaci může být vážně hodně zábavné. Nejdříve si musíš vybrat, co budeš animovat. Můžeš to být skoro cokoliv, například hračky, postavičky nebo nábytek.

Pak se připrav na trochu fyzické práce. Než začneš, připrav si postupně pořízené snímky. Postav objekt do skupiny, aby byl pohromadě. Ujisti se, že je objekt pevně na svém místě, zatímco budeš fotit.

Vyber si požadovaný formát a taky to, jak budeš fotit. Ideální je udělat fotky na stejném místě, aby všechny snímky měly stejný pohled. Zajisti si velmi osvětlené prostředí, jinak snímky budou ve špatné kvalitě.

Než se staneš “Králem stop-motionu”!

Až budeš mít všechny snímky, můžeš začít s tvorbou animace. Následující krok je vložit fotky do programu pro úpravu videa. Existuje mnoho aplikací pro tvorbu stop-motionu, jako je Stop Motion Studio, iStopMotion nebo Dragonframe.

Vložením fotek do programu budeš moci začít s úpravou animace. Ujisti se, že pozice objektu se v každém snímku liší, aby vytvořila pohyb. Kromě toho můžeš nastavit rychlost animace a použít do ní různé filtry a efekty.

Výsledné video může být editované, aby vypadalo zkrášleně. Soubory můžeš uložit ve formátu AVI nebo MOV a můžeš je následně sdílet pomocí YouTube, Vimeo atd.

Takže, příznivci fotografie, teď už víte, jak vytvořit vlastní stop-motion animaci! Není to tak těžké, jak se může zdát. Nezapomeňte se podívat na svá díla a začít se radovat z úžasného umění animace.

Více článků můžete nalézt zde.
Pokud máte dotazy, tak nám napište zde.
Pokud byste si přáli nechat se vyfotit naší fotografkou Ing. Petrou Sýkorovou, tak jí napište zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení