fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Kreativní použití pravidla prostoru ve fotografii krajin

Fotografie krajin je oblíbená mezi fotografy po celém světě. Fotografování krajin vyžaduje dovednosti kompozice a schopnost využívat různé postupy k dosažení nejlepšího možného výsledku. Jedním z těchto postupů je použití pravidla prostoru ve fotografii krajin.

Použití pravidla prostoru ve fotografii krajin

Pravidlo prostoru je technika kompozice, při které se používá vymezování pozadí, středu a popředí scény. Pomocí této techniky můžete dosáhnout určitého účinku, který přitahuje pozornost diváka. Ve fotografii krajin se toho můžete dosáhnout díky vymezení horizontu v pozadí a přidáním objektu, jako jsou stromy, kostely nebo jiné objekty, do středu nebo popředí.

Kreativní využití pravidla prostoru

Pokud chcete vytvářet zajímavé nebo kreativní fotografie krajin, můžete pravidlo prostoru mírně modifikovat. Například můžete přidat objekty, jako je hrad, uprostřed fotografie, které jsou nenápadně vymezeny pomocí hranic horizontu. Výsledkem je fotografie, jejíž hlavní objekt je jasně vymezen a současně je velmi kreativní.

Dalším způsobem, jak se kreativně vyhnout konvence pravidla prostoru, je použití zakřivených linii. Například můžete umístit oblouk z kamene nebo jiného objektu ve fotografii, který bude odvádět pozornost od horizontu a zaměří se na střed fotografie.

Pravidlo prostoru je užitečná technika pro fotografy krajin a může být využito k vytvoření úžasných fotografií. S kreativním využitím tohoto postupu můžete dosáhnout skvělých výsledků, které osloví diváky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení