fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Kdy a jak použít blesk při fotografování lidí v ateliéru

Fotografování lidí v ateliéru s bleskem dokáže dosáhnout profesionálních výsledků. Existuje však několik věcí, které je třeba zvážit, než blesk zapnete. Kdy a jak použít blesk při fotografování lidí v ateliéru? V tomto článku se podíváme na to, jak můžete dosáhnout nejlepších výsledků.

Jak se fotí ve studiu s bleskem?

Pokud jste ve studiu, můžete blesk použít k nastavení požadovaného světla. Pokud se chystáte fotit s několika lidmi najednou, doporučuje se použít přímý blesk, aby všichni dostali stejně silnou expozici. Kromě toho můžete také použít blesk ke zvýraznění určitých detailů, jako jsou oči nebo pokožka.

Můžete také použít blesk pro vytváření různých efektů. Například můžete použít difúzní blesk k vytvoření měkkého světla nebo odrazné desky k zachycení záblesku. To může dodat vašim obrázkům zajímavý a profesionální vzhled.

Ateliér ozáříte spravedlivě bleskem?

Při fotografování ve studiu byste měli vždy používat blesk správně. K tomu je třeba vzít v úvahu několik faktorů, jako je například místnost. Protože ateliér je obvykle menší místností, měli byste dát pozor, abyste nebyli příliš blízko blesku, abyste se vyhnuli přepálení obrázku.

Zároveň byste měli také vyhnout se příliš ostrému světlu. Přímý blesk vám může vytvořit například ostré stíny, které nemusí být zrovna přitažlivé. Proto je dobré použít difuzér, aby blesk působil měkceji.

Fotografování lidí v ateliéru s bleskem může být těžké, ale s správnými nástroji a znalostmi to jde. Díky správnému použití blesku můžete dosáhnout profesionálních a kreativních výsledků. Buďte kreativní a experimentujte s různými technikami, abyste dosáhli nejlepších výsledků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení