fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jaký je nejlepší způsob, jak zvládnout pozici rukou pro portrétní fotografii

Fotografování portrétů je jednou z nejpříjemnějších a nejzajímavějších činností ve fotografii. Je to skvělý způsob, jak vyjádřit svou kreativitu a vytvořit něco originálního. Správným zvládáním pozice rukou, které představuje jeden ze základních prvků portrétní fotografie, můžete učinit svůj portrét mnohem efektivnější. Takže pojďme se podívat na to, jak zvládnout pozici rukou pro portrétní fotografii.

Uchopte to jako výzvu!

Při fotografování portrétů se vždy snažíme, aby se naši modelové cítili pohodlně a aby jejich ruce vypadaly přirozeně. S tímto cílem je důležité, abychom ruce modelu správně uspořádali a uchopili. To může být pro některé fotografy obtížné – zejména pro začínající fotografy. Ale naštěstí to není tak těžké, jak se zdá. Uchopte to jako výzvu a vyzkoušejte nové způsoby, jak uspořádat ruce modelu.

Jak zvládnout pozici rukou pro portrétní fotografii

Je důležité, aby byly ruce modelu správně uspořádány a aby vypadaly přirozeně. Prvním krokem je vybrat schéma, které bude fungovat pro konkrétní fotografii. Pak je důležité, abyste věděli, jak se vejde do kompozice. Můžete například použít ruce k tomu, abyste zakryli některé části těla, které se vám nezdají ideální. Můžete také vytvořit komplikovanější schéma, pokud je to vhodné. Postoje dlaní mohou být buď otevřené, nebo uzavřené, stejně jako postoje prstů. Nezapomeňte si všimnout, kam směřují palce modelu.

Je také důležité, abyste mysleli na to, jak pohybovat rukama, když je model pozoruje. Udržujte ruce klidné a vyhněte se jakémukoli náhlému pohybu. Zkuste se zeptat modelu, aby představoval, že drží něco, co se vám líbí (například květinu nebo dopis). Ujistěte se, že ruce modelu drží, ale nejsou příliš napjaté.

Vytváření portrétů je skvělý způsob, jak vyjádřit svou kreativitu. A jakmile se naučíte, jak správně zvládnout pozici rukou, můžete se posunout o velké kroky k dosažení tohoto cíle. Takže se nebojte zkusit nové věci a užít si fotografování portrétů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení