fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak vytvořit neobvyklý úhel pohledu pro portrétní fotografii v ateliéru

Vytvořit neobvyklý úhel pohledu pro portrétní fotografii v ateliéru je jedním ze způsobů, jak zářit mezi fotografy. Neobvyklé úhly mohou dodat unikátní estetiku, kterou se můžete vymanit ze standardní fotografické techniky. S trochou tréninku můžete vytvářet vzrušující a originální pohledy, které budou zdobit vaši portfolia.

Neobvyklá Fotografická Magie v Ateliéru

Ať už je to fotografování přírody nebo portrétů v ateliéru, nezapomínejte se rozhlížet po neobvyklých úhlech pohledu. Nízké nebo vysoké perspektivy mohou dodat hloubku a napětí fotografii. Nezapomeňte si všimnout jakéhokoliv objektu, který můžete použít jako základ pro vaše snímky. Někdy můžete najít objekty, které vypadají skvěle s modelkem ve stejném pohledu.

Nezapomeňte také zkoušet dynamické úhly, jako je naklonění foťáku nad nebo pod objekt. Výsledkem jsou fotografie s dramatickým účinkem. Pokud děláte portrét modelu, proč s ním necvičit ve světnici? Místnost, která je naplněna mírným osvětlením, vám bude poskytovat neuvěřitelné množství možností úhlů pohledu.

Můžete také použít zrcadlo jako nástroj pro vytváření neobvyklých úhlů pohledu. Existují různé způsoby, jak zrcadla můžete využít pro ztvárnění fantastických obrazů. Tato technika může být obzvláště účinná při fotografování portrétů.

Vytvářejte Kreativní Úhly Pohledu

Pokud se snažíte vytvořit neobvyklý úhel pohledu pro portrétní fotografii v ateliéru, je důležité pamatovat na to, že fotografování z nadmořské výšky může dodat vašim snímkům zcela nový vzhled. Například, můžete vytvořit zajímavou kompozici tím, že fotografujete model z ptačí perspektivy a zaměříte se na jeho obličej.

Výzkum prostředí, ve kterém fotografujete, také může vést k vývoji nových a neobvyklých úhlů pohledu. Pokud například fotografujete v ateliéru, můžete se odklonit od běžného osvětlení a použít světlo, které proniká oknem. To poskytuje elegantní pohled na modelku a je skvělou příležitostí pro ztvárnění neobvyklých portrétů.

Váš výběr objektivu také hraje důležitou roli v tom, jakou úroveň kreativity a neobvyklosti dosáhnete. S různými objektivy můžete vytvářet neobvyklé úhly pohledu a získávat zcela nové kompozice. Pokud tedy budete chtít dosáhnout neotřelých úhlů pohledu, je důležité pracovat s vaším vybavením a zkoušet nové věci.

Kreativní a neobvyklí úhly pohledu jsou skvělým způsobem, jak dosáhnout unikátního vzhledu v portrétní fotografii. Ať už je to nízká pohled, vysoká perspektiva nebo dokonce fotografování skrz zrcadlo, tyto techniky pomohou vašim fotografiím dostat se na další úroveň. Zkuste využít ateliérové světlo a experimentovat s různými objektivy, abyste získali neobvyklé pohledy a zaujali vaše publikum.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení