fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak zachytit pohybující se vodu v krajině a městě

Voda je klíčovou součástí naší planety. Nachází se všude kolem nás, pohybuje se a mění krajinu. Je to krásný pohled, když se pohybující voda pohybuje směrem k cíli. Tato článek se bude zabývat tím, jak můžeme zachytit pohybující se vodu v krajině, stejně jako ve městě.

Pohybující se voda v krajině

Pohybující se voda v krajině může být zachycena prostřednictvím fotografických technik. Je to jednoduché – velmi rychle se pohybující voda bude vypadat jako rozmazaná šedá plocha. Proto, abychom dosáhli přirozeného pohybového efektu, je důležité vybrat dostatečně rychlou expoziční čas. Dalším způsobem, jak zachytit pohybující se vodu v krajině, je použití techniky, jako je například HDR nebo panning (panoramatické zachycení pohybu). To může být náročné, ale je to skvělý způsob, jak zachytit to, co je skryté za vodním pohybem.

Pohybující se voda ve městě

Při zachycení pohybující se vody ve městě se musíme vypořádat s mnohem více výzvami než v přírodě. Město může být plné odrůd lidí, dopravy a obecného ruchu. Je třeba zvážit, zda použití stativu umožní dosažení požadovaného efektu. Často je však lepší použít rychlejší expoziční časy. To umožní přidat vodnímu pohybu další dimenzi, protože přidává jeho pohybu hloubku.

Voda je jedním z nejpřírodnějších elementů naší planety a její pohyb může být krásným způsobem zachycen. Ať už je pohybující se voda kdekoli, vždy existuje několik způsobů, jak ji zachytit. Ať už je to v krajině nebo ve městě, je důležité porozumět technikám, které to umožňují, a získat výsledky, o kterých jsme vždy snili.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení