fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak využít efekty bokeh a hloubky ostrosti?

Fotografování je o zachycování příběhů a sdílení krásy toho, co vidíme. Někdy je to docela výzva, protože se chceme odlišit od všech ostatních. Je tu spousta způsobů, jak toho dosáhnout. Božský efekt bokeh a hloubky ostrosti je jedním z těchto způsobů. Pojďme se podívat ještě hlouběji na to, jak lze těchto efektů využít.

Božský Bokeh!

Bokeh je pojem, který se často skloňuje, aniž by se jednoduše vysvětlil. Bokeh je efekt, který znamená, že všechno, co je mimo zaostřenou oblast, je rozmazané. Toto rozmazání je velmi užitečné, protože vytváří záběr, který se odlišuje od ostatních. Kromě toho, že můžeme experimentovat s různými typy bokeh, můžeme také experimentovat s různými úhly a pohledy.

Pokud chcete dosáhnout nejlepšího výsledku, doporučujeme použít objektiv s velkou hloubkou ostrosti. To pomůže dosáhnout nejvyššího stupně bokeh, bez ohledu na to, jaký typ fotografie je.

Hloubka ostrosti, jak ji ovládnout?

Hloubka ostrosti je důležitou součástí bokehu a díky tomu můžeme dosáhnout skvělých efektů. Hloubka ostrosti vyjadřuje, jak daleko od bodu zaostření je oblast vyostřená.

Můžete ji ovládat použitím odpovídajícího clonového čísla. Čím vyšší bude číslo clony, tím úzká bude hloubka ostrosti, a tím se dosáhne výraznějšího efektu bokeh.

Kromě toho, že vybíráte objektiv s velkou hloubkou ostrosti, můžete také experimentovat s různými vzdálenostmi mezi vámi a objektem. Čím větší bude vzdálenost, tím více bokeh se bude objevovat.

Bokeh a hloubka ostrosti jsou skvělým způsobem, jak oživit své fotografie. Kombinací těchto dvou efektů můžete dosáhnout velmi zajímavých výsledků, které se vymykají všednímu. Takže, kam s tím půjdete? Vystoupejte z davu a vytvářejte úžasné fotografie, které vyniknou.

Více článků můžete nalézt zde.
Pokud máte dotazy, tak nám napište zde.
Pokud byste si přáli nechat se vyfotit naší fotografkou Ing. Petrou Sýkorovou, tak jí napište zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení