fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

10 tipů pro fotografování zvířat

Kdokoli by chtěl získat překrásné a dokonale vyvážené fotky zvířat, ví, že to nemusí být snadné. Ale i s nejmenšími technickými znalostmi a trochou trpělivosti můžete získat skvělé výsledky! Níže uvedené tipy, které slouží jako rámec, vám pomohou dosáhnout nejlepších fotografií těchto milých domácích mazlíčků, volně žijících zvířat a dalších.

1. Tipy pro lepší fotografování zvířat!

Nejdříve si ujasněte, jaký druh fotek potřebujete. Máte-li záměr udělat portrét zvířete, soustřeďte se na zachycení výrazu a nezapomeňte si všimnout okolního prostředí. Pokud místo toho chcete pořídit přirozený portrét, začněte tím, že se budete snažit vystihnout přírodní činnosti a prostředí. Ujistěte se, že je váš objekt v centru záběru a že je dobře osvětlen. Používejte různé úhly a různé světelné podmínky, abyste získali různorodé snímky.

Nezapomínejte také na dostatečnou kvalitu použitého fotoaparátu. Mít kvalitní fotoaparát s dostatečně velkou pamětí vám umožní pořídit snímky s vysokým rozlišením, které dokonale odrážejí vaši kreativitu. Musíte také zvolit správný objektiv pro danou situaci. Obecně platí, že objektivy s větším ohniskovou vzdáleností vám umožní dosáhnout lepších portrétů a krajin.

2. Získejte nejlepší fotky svých oblíbených tvorů!

Dalším krokem je stanovení bezpečné vzdálenosti. Pokud fotíte volně žijící zvířata, musíte se ujistit, že nejste příliš blízko. To je důležité, abyste je nevyrušili a abyste minimalizovali svou možnou interakci – příroda musí zůstat neporušená.

Připravte se také na to, že budete muset být trpěliví. I když můžete mít všechny technické znalosti a fotografické nástroje k dispozici, přirozená chování zvířat vám nedovolí zasáhnout. Pokud chcete získat čerstvé a neokoukané snímky, musíte čekat na správnou chvíli, kdy se budou pohybovat nebo se dívat na objektiv.

Jak vidíte, podmínky pro fotografování zvířat nejsou vždy jednoduché, ale jsou to skvělé výsledky. Můžete si být jisti, že získané fotografie budou zachycovat jejich kouzlo a životní jiskru. Takže se pusťte do svých fotografických dobrodružství a získejte ty nejlepší fotky svých domácích mazlíčků nebo volně žijících zvířat.

Více článků můžete nalézt zde.
Pokud máte dotazy, tak nám napište zde.
Pokud byste si přáli nechat se vyfotit naší fotografkou Ing. Petrou Sýkorovou, tak jí napište zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení