fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak vytvořit zajímavý pozadí pro portréty v ateliéru

Pokud jste fotografem, nebo se chcete naučit portrétovat, potřebujete vytvořit zajímavé pozadí pro své snímky. Někteří fotografové používají klasickou stěnu bílého pozadí, ale je to poněkud nudné. Zde vám přinášíme návod, jak si vytvořit zajímavé pozadí pro portréty v ateliéru.

Pohodové pozadí pro portréty!

Někteří fotografové se obrací k přírodě a používají k prohlížení exteriéry. Pro portréty je však lepší používat interiéry. První důležité krok je vybrat si pohodové pozadí. Můžete začít s jemnou barvou stěny, nebo použít textilie, jako je samet, hedvábí, nebo látka s vzorem.

Můžete také nastavit některé dekorativní prvky, jako jsou květiny, knihy, obrazy, nebo lampy. Každý z nich poskytuje jedinečný pocit a pomáhá vytvářet pozadí, které je organicky součástí portrétu.

Dalším důležitým krokem je osvětlení. Použijte různé typy osvětlení pro získání více různých efektů. Můžete použít přirozené světlo nebo umělé světlo a kombinovat je, abyste získali zajímavé efekty.

Vytvořte si svůj vlastní ateliér!

Jestliže máte rádi experimentování, můžete si vytvořit vlastní ateliér. Vybírejte různé barvy, textilie a doplňky. Můžete také použít staré koberce, tkaniny, nebo dokonce i plastové tašky pro vytvoření zajímavého pozadí.

Zkuste vytvářet kulisy, které odpovídají příběhu, který se snažíte předat ve svých snímcích. Vytvářejte kulisy, které mají vlastní hodnotu a které jsou zábavné.

V každém případě byste se měli věnovat nejen samotným záběrům, ale také pozadí, aby byly vaše fotografie efektní a zapamatovatelné.

Závěrem, pokud chcete vytvořit ateliér pro portréty, je důležité vybírat správné barvy, dekorace a osvětlení. Vyzkoušejte různé textilie a barvy pozadí, abyste se naučili, jaký typ pozadí se vám nejvíce líbí. Experimentujte s materiály, které máte k dispozici a užívejte si proces vytváření a objevování zajímavých pozadí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení