fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak vytvořit portrét s použitím stínů a textur

Když přemýšlíte o svém portrétním stylu, chce to trochu víc, než jen několik nápadů. Naštěstí lze s použitím různých technik vytvořit portrét, který zaujme. Užijte si krásu stínů a textur při vytváření portrétu, který je vždy jedinečný.

1. Textury a stíny – krásné portréty jedním kliknutím

Textury a stíny mohou dodat vašemu portrétu unikátní vzhled. Zatímco jiní fotografové používají světlo k vytváření kontrastu, vy můžete použít stíny k vytvoření svého vlastního stylu. Textury se nejlépe osvědčují u portrétů s hlubokou zasněností. Textury mohou mít různé tloušťky a odstíny. Jsou skvělé pro vytváření nezaměnitelného záběru.

Stíny jsou také skvělým způsobem, jak vašemu portrétu dodat hloubku. Můžete je vytvářet vycházejícím ze slunce nebo používat umělé světlo. Mějte na paměti, že umělé světlo vytvoří ostrý stín, zatímco přirozené světlo vytvoří měkký stín. Právě souhrou obou vytvoříte portrét s nezaměnitelným vzhledem.

2. Získejte unikátní portrét s použitím stínů a textur!

Vytváření portrétů s použitím stínů a textur může být obtížné. Když se právě začínáte učit, zkuste oříznout obrázek – tím vytvoříte jasný kontrast mezi tmavými a světlými plochami. Vedle toho můžete také experimentovat s úhly pohledu a světelnými zdroji. Zkuste se zaměřit na jednu část obrázku a vytvořit kolem ní stíny.

Vysoký kontrast je vždy skvělým způsobem, jak dramaticky zlepšit vzhled portrétu. Když fotografujete s přímým, silným světlem, stíny vytvoří ostré linie, které mohou přidat na dramatičnosti portrétu. Když fotografujete mimo slunné dny, měkké světlo způsobí měkké stíny, což dodá portrétu zasněnost.

Vytváření portrétů s použitím stínů a textur je skvělým způsobem, jak dodat vašim fotografiím unikátní vzhled. S trochou trpělivosti a vynalézavosti můžete vytvořit portrét, který okouzlí všechny, který ho uvidí. Tak neváhejte a pusťte se do toho!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení