fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak vytvořit zajímavé portréty s využitím stínů a kontrastů

Fotografové se stále snaží vylepšovat své portréty na úrovni profesionála. Využitím stínů a kontrastů je možné docílit zajímavého a zapamatovatelného portrétu, který okouzlí diváky. Následující článek vám pomůže naučit se, jak vytvořit portrét s využitím stínů a kontrastů.

Jak udělat portrét jako profík?

První věc, kterou musíte udělat, je zvolit vhodnou lokaci. Ideální by bylo, aby se lokace nacházela ve stínu, protože to zajistí, že tvář modelu bude dostatečně chráněna před intenzivním slunečním světlem. Potom už jen musíte vybrat pozici pro modela, aby váš portrét měl dobré kompozici. Místo, kde se model bude fotografovat, by mělo být dobře osvětleno přirozeným světlem.

Dalším krokem je vybrat správný objektiv. Chcete-li dosáhnout profesionálního vzhledu, je nejlepší použít objektiv s dlouhou ohniskovou vzdáleností (např. 135 mm). Tímto způsobem se zvýrazní modelův obličej a zároveň se zmenší všechny zbytečné detaily, což zajistí jednoduchou a přirozenou kompozici.

Posledním krokem je vybrat techniku snímání. Obraz by se měl odehrávat ve stínu, ale můžete využít i některé druhy světla. Vymyslete si něco, co použijete k osvětlení obličeje, nebo jednoduše přidáte odraz světla z okolního prostředí.

Jak využít světlo a stíny ke skvělému portrétu?

Využitím stínů a kontrastů můžete vytvořit zajímavý portrét. Použitím několika zdrojů světla na různých místech můžete dosáhnout kontrastního efektu. V tomto případě byste měli světlo věnovat obličeji modela a stíny místům kolem. To zajistí, že budou všechny části obličeje dobře viditelné a modelovy oči budou působit velmi intenzivně.

Využitím kontrastního efektu můžete také zvýraznit některé detaily. Například, můžete zvýraznit odraz světla na obličeji modela tím, že postavíte modela za zdroj světla. Tímto způsobem se na obličeji modela objeví mnoho stínů a kontrastů, čímž vznikne zajímavý a přitažlivý portrét.

Závěrem bych chtěl říct, že jste se naučili, jak vytvořit zajímavé portréty s využitím stínů a kontrastů. Pokud se budete držet těchto tipů, uvidíte, že vaše portréty budou mít profesionální vzhled.

Využíváním stínů a kontrastů můžete vytvořit zajímavé portréty, které budou mít profesionální vzhled. Na základě těchto tipů můžete dosáhnout skvělých výsledků, které budou okouzlit diváky. Takže se staňte odvážnými a zkuste to, co jste se právě naučili.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení