fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak vytvořit portrétní fotografie s kontrastním barevným schématem

Pokud chcete vytvořit výraznou a živou fotografii, abyste se mohli pochlubit svými talentovanými dovednostmi, nikdy nezapomeňte na kontrast. Pokud se vám podaří správně použít kontrastní barvy, můžete dosáhnout efektu, který vynikne a zajímá. Následující článek vás provede krok za krokem, jak můžete vytvořit portrétní fotografii s kontrastním barevným schématem.

Vytváření portrétních fotografií s kontrastem

Když hovoříme o kontrastních barvách, nejprve se musíme zaměřit na odstíny. Tyto tři odstíny by měly být vybrány tak, aby vytvářely kontrast, ale nejsou příliš odlišné. U portrétů je třeba zvolit odstíny, které vytvářejí barvu a zároveň zdůrazňují obličej a tělo. Můžete se například rozhodnout pro studené a teplé odstíny, které se kontrastují, a použít je společně na obličeji a těle.

Kromě barevných odstínů je také důležité vybrat správný materiál pro portrét. Vyberte si světlý a jasný materiál, aby fotografie byla ostrá a výrazná, ale bez přílišného oslnění. U portrétů také nezapomeňte na další detaily, jako jsou vlasy, oblečení a doplňky. Tyto detaily by měly být vybrány s ohledem na kontrastní barevné schéma.

Vtipné barvy pro vytvoření kontrastu

Když vytváříte kontrastní barevný schéma pro portrét, máte na výběr ze tří monochromatických barev. Tyto barvy mohou být mnohem zábavnější než syté odstíny. Můžete například vyzkoušet pastelové nebo živé odstíny, abyste se odlišili a zaujali své publikum.

Další způsob, jak vytvořit zábavný kontrastní barvový schéma, je míchání barev. Můžete kombinovat dominující tóny a přidávat do nich vedlejší odstíny, abyste dosáhli požadovaného efektu. Také můžete použít odstíny, které se navzájem kombinují, vytvářející tak dynamičtější kontrast.

Vytvoření portrétu s kontrastními barvami může být skvělým způsobem, jak se odlišit od ostatních a zaujmout své publikum. Kombinací různých odstínů a materiálů můžete vytvářet vynikající a zajímavé portrétní fotografie. Tak se pusťte do práce a vytvářejte ty nejlepší kontrastní fotografie!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení