fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak vyfotit dokonalou akční fotografii

Zachycení skvělé akční fotografie může být náročné, a proto se naučíme, jak vytvořit dokonalou akční fotografii. Je to dovednost, kterou můžete vyvíjet.

Co potřebujete

Než začnete fotit dokonalou akční fotografii, musíte nejprve mít správnou výbavu. K tomu budete potřebovat fotoaparát, ideálně takový, který má rychlou clonu (například fotoaparát s objektivem s clonou f/2.8). Dalším důležitým prvkem je stativ. Je velmi důležité, abyste mohli fotografii pořídit co nejpřesněji, a proto bude potřeba stabilní a pevný stativ.

Jak začít fotit

Když máte všechnu potřebnou výbavu, můžete začít fotit. Nejdříve je důležité si uvědomit, že pro správnou akční fotografii je potřeba vysoká citlivost snímače. Proto u většiny moderních fotoaparátů nastavte citlivost ISO na vyšší úroveň, abyste mohli získat lepší snímky. Dalším krokem je nastavení clony fotoaparátu. Clona se pohybuje od f/2.8 až po f/16. Čím vyšší clona, tím lepší je kvalita snímku.

Pokud se vám podaří získat správnou výbavu a uvést do pohybu všechny nastavení, můžete začít fotit skvělé akční fotografie. Experimentujte s různými nastaveními a postupy, abyste mohli dosáhnout co možná nejlepšího snímku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení