fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Fotografování stínových siluet: jednoduchost a mystika

Fotografování stínových siluet je jedním z nejstarších uměleckých směrů. Je to jednoduché a působivé. Fotografování siluet si získalo popularitu mezi fotografy po celém světě s jeho úžasnou schopností vyjadřovat barvu, tvar a emoce. Tato technika může být použita k vytváření magických scén, posílení kompozice a zobrazení zajímavých postav.

Siluety jako umění

Siluety se staly populárním uměleckým prostředkem již v 18. století. V té době to bylo velmi oblíbené umění vytvářet portréty lidí ve formě stínových siluet. Siluety zobrazují postavu s minimálními detaily a jsou obvykle vytvářeny za použití ostrého světla nebo stínu. S jejich zdůrazněním tvarů a barevných schémat, se siluety staly populárními mezi fotografy po celém světě.

Fotografické techniky pro siluety

Fotografování stínových siluet je relativně snadný úkol. Nejdůležitější věcí je, aby fotograf najal přirozené světlo, aby získal správnou stínovou hloubku. Fotograf může použít blesk, aby dosáhl lepšího kontrastu mezi světlem a stínem. Další důležité věci jsou kompozice, expozice a nastavení kamery.

Fotografování stínových siluet je jednou z nejpopulárnějších technik fotografování dneška. Jeho jednoduchost a mystika přitahuje pozornost fotografů po celém světě. Pro stínové siluety lze použít různé fotografické techniky pro lepší kontrast mezi světlem a stínem. Pomocí této techniky lze vytvářet úžasné a magické scény.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení