fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak se připravit na focení večer

V noci můžete fotografovat některé z nejúžasnějších scén a obrazů, ale i když jsou hvězdy jasné, fotografování večer se může stát výzvou. V tomto článku se budeme zabývat tím, jak se připravit na focení večer, abyste se mohli pochlubit svými úžasnými fotografiemi.

Jak svítíme do temnoty?

Fotografování v noci je mnohem obtížnější než během dne, ale kreativní a technická stránka večerního fotografování může být vzrušujícím dobrodružstvím. Nejdříve je třeba se starat o světlo. Existuje několik způsobů, jak se tomuto přizpůsobit. Použití blesku je jednou z nejjednodušších možností. Blesk může být použit pro focení na dlouhé vzdálenosti, ale jeho výkon bude omezen. Dalším způsobem je použití dlouhé expozice pro pořízení fotografie. To je dobrá volba pro scény s pomalým pohybem. Posledním způsobem je použití dalšího světla, jako je reflektor, který je skvělý pro fotografování lidí a blízkých objektů.

Fotíme se v přítmí!

Příprava před focením zahrnuje i další technické detaily. Například ujistěte se, že máte správný objektiv a ujistěte se, že je nastavený na nejvhodnější clonu pro danou situaci. Pokud je to možné, zapněte manuální režim a ujistěte se, že je správná citlivost ISO, abyste dosáhli nejlepších výsledků. Když to všechno nastavíte, je čas se poohlédnout po kompozici. Večerní fotografie jsou skvělou příležitostí k experimentování s vyvážením světla. Uprostřed temnoty můžete najít zajímavé stíny a pozadí, které mohou pomoci vytvářet zajímavé a působivé fotografie.

Věříme, že jsme vám pomohli ujasnit, jak se připravit na focení večer. Fotografování v noci může být obtížné, ale s odpovídajícím přípravou můžete dosáhnout nejlepších výsledků. Vyzkoušejte nové techniky a experimentujte s kompozicí, vzdáleností a světlem. Nezapomeňte si také užít tu krásu a kouzlo nočního focení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení