fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak se připravit na focení v zimě

Fotografování v zimě může vytvářet úžasné fotografické zážitky – od ledových scén až po portréty ve sněhu. K fotografování v zimě je však nutné se adekvátně připravit. Připravili jsme pro Vás návod, jak na to!

Jak na zimní fotografování?

Nejdřív je důležité myslet na to, že fotografování v zimě je v podstatě jako jakákoliv jiná venkovní aktivita – je nutné být dostatečně oblečený, abyste se neomrzli. Nezapomeňte tedy na mírnou vrstvu oblečení, abyste zůstali v teple. Nesmíme ale zapomenout ani na ochranu před větrem či deštěm.

Pokud chcete fotografovat v noci, pak se doporučuje používat stativ, aby se obrázky ostrostí a dokonale vystihly vaše představy. Abyste si mohli bez problémů fotografovat, pak je důležité mít všechny potřebné vybavení na jednom místě. Zařiďte si tedy velký, izolovaný a barevný batoh, do kterého se vejde všechno, co budete potřebovat.

Nakonec mějte na paměti, že v zimě můžete využít přirozeného světla, výrazných barev a večerních krajin, ať už je to příroda, města nebo budovy. Proto je důležité vybrat si správný čas a místo pro focení.

Tvoříme zimní fotografické zážitky!

Ať už se fotografujete v přírodě, nebo v místech s kulturním významem, věnujte pozornost i detailem a rozměrům, které Vám mohou pomoci vytvářet úžasné zimní fotografie. Zkuste experimentovat s například světlem a stíny, vzdáleností a perspektivou. Fascinujícími efekty můžete dosáhnout i použitím dvojitého expozičního času nebo sférické fotografie.

Kreativitu můžete rozvinout i v postprodukční fázi. Vizuální zajímavosti můžete dosáhnout třeba úpravou perspektivy a kontrastu, použitím efektu Kaleidoskopu nebo HDR. Můžete také vymyslet úplně nový svět pomocí malování na obrázku!

Máte nyní všechny nástroje, abyste se mohli adekvátně připravit na focení v zimě. Vydejte se tedy na cestu a vytvářejte si zimní fotografické zážitky!

Fotografování v zimě může být úžasným zážitkem! Je ale důležité se na to dostatečně připravit. Oblečením, fotografickým vybavením, správnou volbou lokace a času nebo postprodukčními úpravami můžete dosáhnout netušených výsledků. Vydejte se tedy do zimního světa a vytvářejte si magické fotografické zážitky!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení