fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak nastavit vyvážení bílé

Vyvážení bílé je technika, která může výrazně zlepšit jakýkoli obrázek nebo video. Nastavení správného vyvážení bílé může být pro nezkušené fotografy obtížné. V tomto článku se dozvíte, co je to vyvážení bílé a jak ho nastavit.

Co je to vyvážení bílé?

Vyvážení bílé je technika, která vyrovnává barvy, aby fotografie vypadaly více přirozeně. Spolu s kontrastem a saturací se vyvážení bílé používá k úpravě fotografického obrazu. Jde o to, že fotograf musí nastavit správné vyvážení bílé, aby vyrovnal barvy v obraze. To znamená, že některé barvy budou mít vyšší hodnotu a jiné barvy budou mít nižší hodnotu.

Jak nastavit vyvážení bílé?

Nastavení vyvážení bílé je jednoduché. Nejprve je třeba se ujistit, že fotoaparát je nastavený na režim automatického vyvážení bílé. Poté je třeba nastavit expozici obrazu a zjistit, jakou barvu mají objekty v obraze. Následně stačí nastavit vyvážení bílé tak, aby odpovídalo barvě objektu. Pokud je například objekt modré barvy, vyvážení bílé by mělo být nastaveno na modrou.

Vyvážení bílé je technika, která může výrazně zlepšit jakýkoli obrázek nebo video. Nastavení správného vyvážení bílé může být pro nezkušené fotografy obtížné, ale s malou praxí se můžete naučit nastavit vyvážení bílé a získat lepší výsledky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení