fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak nastavit vyvážení bílé pro různé typy scén

Vyvážení bílé je technika, která pomáhá udržet barevnou teplotu fotografie nebo videa ve všech situacích. Pomáhá přizpůsobit barevný tón jasů a stínů tak, aby byly odpovídající scéně. Většina digitálních kamer má schopnost nastavit vyvážení bílé manuálně a v tomto článku se dozvíte, jak nastavit vyvážení bílé pro různé typy scén.

Co je vyvážení bílé?

Vyvážení bílé je postupem, kterým se přizpůsobuje barva bílá v různých scénách. Proces úpravy barevného tónu vychází z toho, že jakákoli scéna může mít různé druhy světla. Jsou to například bílé světlo, denní světlo, žárovka a tak dále. Vyvážení bílé zajišťuje, aby fotografie nebo video vypadaly přirozeně.

Jak nastavit vyvážení bílé pro různé scény?

Nastavení vyvážení bílé pro různé scény může být poměrně jednoduché. Nejprve si vyberte režim, který chcete použít. Obecně platí, že pro denní světlo je nejlepší režim 5500 K, pro žárovky je nejlepší režim 2700 K a pro bílé světlo je nejlepší režim 3200 K. Pokud jsou však tyto nastavení příliš omezující, můžete také použít manuální režim, který vám umožní nastavit vyvážení bílé specifické pro danou scénu.

Abyste zajistili přesné a konzistentní vyvážení bílé, je nutné zvolit správné nastavení pro danou scénu. Díky této technice můžete zajistit, aby fotografie a videa vypadaly přirozeně a krásně v každé scéně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení