fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak fotografovat skupinové fotografie

Fotografovat skupinové fotografie může být vysoce úspěšné, anebo přímo katastrofální. K získání dobrých fotografií se vyžaduje pečlivá příprava, abyste se vyhnuli některým častým chybám. Ačkoliv se skupinové fotografie neliší moc od fotografování jednotlivce nebo dvou osob, je dobré být s přípravou obezřetnější, aby se dostalo na všechny obyvatele fotografie.

1. Príprava na skupinovou fotografii

Než se pustíte do skupinové fotografie, měli byste začít tím, že se podrobně seznámíte se scénou. Seznámit se s okolím vám pomůže při vytváření dokonalé kompozice. Také je důležité zvážit počet osob, které se budou na fotografii objevovat. Budete muset myslet na větší kompoziční úpravy, pokud máte fotografovat velkou skupinu. Vyberte si také vhodnou pozici pro každého člena skupiny.

2. Kompozice skupinové fotografie

U skupinových fotografií je kompozice nesmírně důležitá. Kompozice může být řešena mnoha způsoby. Například můžete vytvořit kruhovou kompozici, ve které se členové skupiny objeví v kruhovém tvaru. Další možností je vytvářet řady, ve kterých se členové skupiny nacházejí v linii. Důležité je také přemýšlet o kompozici, když fotografujete skupinu s různou velikostí. Ujistěte se, že jsou malí členové v popředí a velcí členové v pozadí.

Fotografovat skupinové fotografie je obtížné, ale s přesnou přípravou a správnou kompozicí může být úspěšné. Důležité je, abyste vždy věděli, kde jsou vaši účastníci fotografie, abyste získali dobrou kompozici. Nezapomeňte zvolit správné pozadí, aby se členové skupiny dostali do popředí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení