fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak fotografovat siluety

Fotografování siluet je jedním z nejlepších způsobů, jak vyjádřit siluetu předmětu či osoby v jednoduchém a krásném obrázku. Silueta je skvělým způsobem, jak vyjadřovat emoce nebo jen zdůraznit jedinečnou krásu předmětu. Následující článek vám poradí, jak fotografovat siluety.

Co jsou siluety?

Silueta je obraz, kterým se fotograf dostává k podstatě předmětu či osoby. Získává se nahrazením objektu / osoby černou barvou, takže silueta je černobílý obraz, na němž jsou vyobrazeny jen kontury objektu. Silueta může vyjadřovat emoce, například radost, úzkost, neštěstí nebo odvahu.

Jak fotografovat siluety?

Fotografování siluet je o nastavení správného světla a pozadí. Nejlepším způsobem, jak toho dosáhnout, je nasvítit objekt proti slunci. Takové nasvícení dokáže vytvořit siluetu, která vynikne v protisměrném pozadí. Dalším důležitým faktorem je hloubka ostrosti. Použijte nízkou hloubku ostrosti, aby se zabránilo pozadí nebo kompozici, které by rozptýlily fokus z siluety.

Fotografování siluet je skvělým způsobem, jak vyjadřovat emoce a krásu předmětu či osoby. Abyste dosáhli kvalitních výsledků, je důležité správně nastavit světlo a pozadí. Také je důležité věnovat pozornost hloubce ostrosti, abyste dosáhli ostrého obrazu siluety.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení