fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak dosáhnout surrealistických efektů s postprodukčními triky

Surrealistické efekty mohou být velmi kouzelné a přínosné pro fotografii a videa. Ať už jsou to nesouvisející objekty, které nejsou ve skutečnosti ve stejném místě, nebo dokonce kontrolované deformace obrazu, s pomocí postprodukčních triků můžete dosáhnout přesně takových surrealistických efektů.

1. Surrealistické efekty

Surrealismus je umělecký směr, který se zaměřuje na vytváření nesourodých obrazů a motivů, které vytvářejí nevysvětlitelné a často záhadné myšlenky. Pro dosažení surrealistických efektů v obrazu je nezbytné se vyhnout běžným a nezáživným obrazům. To může být provedeno buď kombinací objektů, které nejsou ve skutečnosti ve stejném místě, nebo nahrazením nebo změnou rysů nebo objektů.

2. Postprodukční triky

Postprodukční triky se používají k dosažení surrealistických efektů. Jsou to techniky, které se používají k úpravě a zlepšení obrazu po jeho pořízení. Tyto úpravy lze provádět buď v softwarech pro úpravu fotografií, jako je Photoshop, nebo ve videoprogramu, jako je Premiere Pro. Mezi postprodukční triky patří například kombinování různých obrazů dohromady, kombinace obrázků s grafikou nebo použití změn barvy a úrovní na obrázcích.

Postprodukční triky jsou velmi užitečné pro vytváření surrealistických efektů, jako jsou vzdálené objekty, změny barvy nebo deformace obrazu. Tyto triky lze použít k vytváření vizuálně zajímavých obrázků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení