fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak dosáhnout snímků s efektem rozmazaného pohybu

Fotografování rozmazaného pohybu je úžasný způsob, jak zachytit pohyb v přírodě nebo při sportu. Fotografie rozmazaného pohybu zobrazují fotografovaný objekt jako rozmazanou, ale stále silnou a nápadnou siluetu. Ať už je to fotografování divokých zvířat, rozběhlých lidí nebo závodících aut, fotografováním rozmazaného pohybu je možné je zachytit ve svých nejintenzivnějších chvílích.

Zásady rozmazaného pohybu

Aby bylo možné dosáhnout efektu rozmazaného pohybu, je třeba dodržovat určitá pravidla. Nejprve musíte zvolit správný objektiv a správné nastavení. K zachycení efektu rozmazaného pohybu je obecně doporučováno použití objektivu se zoomem, protože vám umožní vybrat čas závěrky, který je pro fotografování rozmazaného pohybu nejvhodnější. Kromě toho je vhodné nastavení ISO na hodnotu 1 600 až 3 200, abyste mohli snímky pořídit bez blesku.

Jak dosáhnout snímků s efektem rozmazaného pohybu

Nejdůležitějším krokem k dosáhnutí efektu rozmazaného pohybu je stanovení časového úseku pro fotografování. Pro fotografování rozmazaného pohybu je obecně doporučeno použití časovek od 1/125 sekundy do 1/30 sekundy. Čím delší časovka, tím více bude pohyb rozmazaný.

Dalším krokem je zvolení správného objektivu a nastavení. Nejlepším objektivem pro fotografování rozmazaného pohybu je objektiv s zoomem, abyste mohli vybrat požadovanou hloubku ostrosti a čas závěrky. ISO by mělo být nastaveno na hodnotu 1 600 až 3 200.

Posledním krokem je fotografovat. Když je vše nastaveno, fotografování se stává snadným. Abyste dosáhli co nejlepšího efektu, musíte sledovat pohyb objektu a zmáčknout spoušť přesně ve správnou chvíli.

Fotografování rozmazaného pohybu je velmi zábavné a přináší nádherné výsledky. Pro jeho realizaci je však třeba vybrat správný objektiv a nastavení, aby ste dosáhli požadovaného efektu. Kromě toho musíte být schopni správně zmáčknout spoušť ve správnou chvíli pro maximální efekt.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení