fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Fotografování urbexových lokalit: opuštěné budovy a atmosféra

Fotografování urbexových lokalit je oblíbenou aktivitou pro mnoho fotografů. Urbex je zkratka pro „urban exploration“, což znamená prozkoumávání opuštěných míst. Fotografování těchto míst může být velice zajímavým a působivým zážitkem. Následující článek se zaměří na opuštěné budovy a na atmosféru urbexu.

Opuštěné Budovy

Opuštěné budovy jsou ve světě fotografování velmi oblíbeným a doslova nikdy nekončícím zdrojem inspirace. Můžete fotografovat staré opuštěné továrny, kostely, lázně, školy i domy. Často budovy jsou vykradené a poškozené vandalstvím. Některé budovy mohou vypadat opuštěně, ale ve skutečnosti jsou často pronajaté a využívané. Proto vždy dávejte pozor a buďte připraveni se vždy dostat do bezpečí.

Atmosféra Urbexu

Atmosféra urbexu je tím, co fotografy k tomuto stylu fotografování přitahuje. Urbexové budovy mohou ožívat až po setmění a vyžadují si od fotografů nejen dobrou techniku, ale také odvahu. Není to pro každého, ale pro ty, kteří mají odvahu, může to být velmi odměňující.

Fotografování urbexových lokalit je skvělým způsobem, jak vyjádřit svoji kreativitu a poznávat nová místa. Opuštěné budovy a atmosféra urbexu mohou vytvářet jedinečnou kombinaci dobrodružství a poezie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení