fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Fotografování květin a flóry s využitím makro objektivu

Fotografování květin a flóry je jednou z oblíbených fotografických disciplín. Zvlášť pořízené fotografie s využitím makro objektivu dokážou zobrazit květiny a flóru v fascinujících podrobnostech. V tomto článku se budeme zabývat makro objektivem a základními principy fotografování květin a flóry.

Vysvětlení makro objektivu

Makro objektivy jsou speciální skupinou objektivů, které dokážou plochu snímku zmenšit na 1:1, což znamená, že velikost objektu na snímku je stejná jako v reálném světě. Jsou obzvlášť užitečné pro fotografování malých objektů, jako jsou květiny a jejich části. Makro objektivy umožňují fotografovat s velkou hloubkou ostrosti a při zachování detailu.

Fotografování květin a flóry

Nejdůležitějším aspektem fotografování květin a flóry je přesnost. Květiny jsou obecně velmi citlivé na pohyb, takže je důležité, abyste se při fotografování pokud možno pohybovali velmi opatrně. Nastavení hloubky ostrosti je dalším důležitým krokem. Pro vytvoření plného efektu můžete použít malou hloubku ostrosti, abyste snímku dodali pocit vzdušnosti a rozmazanosti pozadí. Použití blesku může být také užitečné pro osvětlení květinových částí, o kterých jste si jinak mysleli, že jsou tmavé.

Fotografování květin a flóry s využitím makro objektivu vyžaduje čas a trpělivost, ale když se to zvládne správně, můžete získat úžasné snímky, ve kterých se bude příroda odrážet ve zcela nových detailech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení