fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Fotografie architektury: využití symetrie a perspektivy

Fotografie architektury je skvělým způsobem, jak docílit skvělých a zajímavých snímků. Fotografování architektury je často o kompozici, osvětlení, vyvážení barev a využití symetrie a perspektivy.

Symetrie v architektonické fotografii

Symetrie je jedním z důležitých prvků architektonické fotografie a může se využívat k vytvoření efektních a zajímavých obrázků. Symetrie se může využívat ve všech typech architektury, jako jsou stavby, mosty, sochy, budovy. Je důležité vybrat správný úhel, aby se zdůraznila symetrie a zajímavost objektu. Symetrie se dá také využít ve více než jedné rovině, například ve více vrstvách budov, kde je vidět, jak se vrstvy překrývají. Symetrie dodává snímku zajímavější dynamiku.

Využití perspektivy ve fotografii architektury

Perspektiva je dalším důležitým prvkem architektonické fotografie. Je to způsob, jak ukázat objekt z různých úhlů, aby se ukázala jeho krása a komplexnost. Díky použití různých perspektiv se může fotografie stát mnohem více zajímavou a dynamičtější. Může být vyfocen zdola, aby se skrývala výška objektu, nebo zvýšeným úhlem, aby se ukázala komplexnost a zábavnost budovy. Je důležité vybrat správnou perspektivu, aby se objekt ukázal ve své nejlepší podobě.

Fotografie architektury vyžaduje znalosti o komponování, světle a použití symetrie a perspektivy. Je důležité zvážit všechny tyto faktory, aby se docílilo skvělého a zajímavého snímku. Kombinací všech těchto prvků se může fotografie architektury stát zcela unikátní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení