fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Fotografické TIPY: Reflexní Plátno pro Ateliérovou Portrétní Fotografii

Fotografie je umění, které může trvat celý život se učit. Pokud fotografujete portrétní scény, je důležité objevovat nové a vylepšené techniky pro dokonalé fotografování. V tomto článku se dozvíte o jedné z nejčastějších technik pro profesionální portrétní fotografii – reflexní plátno.

1) Jiskřivá Portrétní Fotografie s Reflexním Plátnem

Reflexní plátno je kouzelná věc, která umí udělat z fotografií jiskřivé portréty. Umožňuje fotografovi vytvářet dynamické portréty s mnohem větším množstvím světla a kontrastu. Reflexní plátno je obyčejný bílý plátno, které je vloženo mezi objektiv fotoaparátu a model. Slouží jako odrazové zrcadlo, které odráží světlo zpět na model. To ve skutečnosti pomáhá osvětlit obličej tak, aby vypadal živě a skvěle zaostřený.

Reflexní plátno se také může použít k vytváření úžasných barevných efektů. Umístěním různých barevných doplňků na zadní stranu plátna můžete vytvářet zajímavé odlesky. To lze použít k vytvoření dramatických a unikátních portrétů s jedinečným vzhledem.

2) Ateliérové Fotografie jako odborník s Těmito Tipy

Vytváření profesionální ateliérové fotografie je umění, které vyžaduje důsledné přípravy a vybavení. Abyste mohli pracovat s reflexním plátnem, je důležité mít dostatek prostoru. Reflexní plátno může být obrovské, takže se ujistěte, že máte pro něj dostatek volného prostoru. Dalším tipem je, abyste plátno zafixovali na pozadí, jinak se během fotografování může pohnout.

Dalším tipem je, že pokud budete používat barevné doplňky, je důležité je nastavit správně. Vyberte barvu, která se nejlépe hodí k vzhledu modelu. Je také důležité mít dostatek světla. Reflektor je nezbytný pro správné osvětlení obličeje modelu. Konečně je důležité, abyste spolupracovali s modelem, abyste dosáhli požadovaného efektu.

Reflexní plátno je užitečným pomocníkem při fotografování portrétů. Umožňuje fotografovi vytvořit krásné portréty se zářivým světlem a dramatickými barevnými odlesky. Je však důležité, abyste se naučili některé základní fotografické tipy, abyste mohli dosáhnout perfektních výsledků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení