fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

5 Tipů na Kreativní Ateliérové Stínování Obličejů

Kreativní ateliérové stínování obličeje je skvělý způsob, jak přidat do portrétu trochu větší dramatičnosti, než je běžné. Od použití silného světla a minimalistického zákulisí po zajímavé kombinace světel a technik stínování obličeje můžete vytvořit vizuální zážitek pro vašeho pozorovatele. Níže jsou uvedeny 5 tipů na kreativní ateliérové stínování obličejů, abyste se mohli ponořit do této kreativní oblasti.

1 Tip na Kreativní Ateliérové Stínování Obličeje

Nejdůležitějším prvkem při fotografování ateliérových portrétů je světlo. Používání klasických světelných technik, jako je hlava typu softbox nebo barevé pozadí, může být skvělý způsob, jak dosáhnout zajímavých efektů. Použití více zdrojů světla může také přinést zajímavé výsledky. Zkuste fotografovat obličej bez softboxu, ale s použitím velkého reflectoru nebo tří odrůd světelných zdrojů, jako jsou bodová světla, světla na nožičkách a světla na baterky.

2 Tipy na Uvolnění a Kreativitu

Karanténa vám může dát čas na seznámení se s novou technikou fotografování obličeje. Zkuste třeba experimentovat s odrazkami a blesky. Pokud fotografujete v ateliéru, zkuste použít odrazný panel a pozadí z barevného papíru, abyste získali jedinečné odlesky. Inspiraci můžete také hledat v klasických technikách stínování obličeje jako je Rembrandt, Butterfly nebo Split Lighting.

Kreativní ateliérové stínování obličeje vám také může pomoct přinést nějakou větší osobnost do portrétu. Zkuste vybírat barvy a pozadí, které odpovídají osobnosti pozorovaného. Při fotografování portrétů zkuste zahrnout záběry, které představují vašeho subjekt v jeho nejpřirozenějším prostředí, což může být skvělý způsob, jak zvýraznit jeho přirozenou energii.

Kreativní ateliérové stínování obličeje je skvělý způsob, jak vytvořit ty nejlepší portréty. Od světel a technik k používání různobarevných pozadí a odlesků, tohle je skvělá příležitost, jak se zdokonalit ve svém oboru. Uvolněte se, experimentujte a přidávejte svým portrétům něco navíc s kreativním ateliérovým stínováním obličejů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení