fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Využijte přírodní světlo ve fotografii: umění ambientního osvětlení

Přírodní světlo je nejsilnějším nástrojem, který může fotograf použít k vytváření emotivních, vysoce kvalitních a realistických fotografií. Umění ambientního osvětlení je technika, která vám umožní využít přirozené světlo k dosáhnutí toho nejlepšího výsledku.

Přírodní světlo ve fotografii

Přírodní světlo je nejsilnějším nástrojem, který může fotograf použít, aby dosáhl emotivních, vysoce kvalitních a realistických fotografií. Přírodní světlo má mnoho výhod: je autentické, je zdarma a je přirozené. Přírodní světlo může pomoct vytvořit atmosféru a zvýraznit předměty. Díky němu můžete dosáhnout dramatičtějšího efektu, zatímco u středního denního světla můžete dosáhnout vysoce kvalitního portrétu.

Umění ambientního osvětlení

Umění ambientního osvětlení je technika, která vám umožňuje využít přirozené světlo, abyste dosáhli toho nejlepšího výsledku. Umění ambientního osvětlení se skládá ze dvou základních principů: používání konstantního osvětlení a práce se světelnými zdroji. První princip se zaměřuje na vytváření konstantního osvětlení, které je ve většině případů jemnější a více přirozené. Druhý princip naopak se zaměřuje na práci se světelnými zdroji, které mohou být zapojeny do scény pro dosáhnutí požadovaného efektu.

Kombinací obou principů ambientního osvětlení můžete dosáhnout nejlepšího možného výsledku. Každá situace představuje své vlastní výzvy, ale kombinací práce s konstantním osvětlením a veškerými dostupnými světelnými zdroji můžete dosáhnout nádherných fotografií.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení