fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Vytvářejte krásné ateliérové snímky s ‘bílou magií’!

Jste amatérský fotograf? Zkoušíte teď své schopnosti a chcete vytvářet profesionální fotografie? Jediné, co potřebujete, je „bílá magie”! V tomto článku dozvíte více o tom, jak fotografovat ateliérové snímky pomocí techniky „bílé magie”.

S ‘bílou magií’ vás to půjde jako po másle!

„Bílá magie” je termín používaný pro vytváření ateliérových snímků. Je to metoda, která se zaměřuje na měření a vyvažování světla v místnosti, aby se dosáhlo co nejvíce odrazivé bílé stěny, díky čemuž je snímek přirozený a kontrastní. Za tímto účelem se zpravidla používají tři světelné zdroje – hlavní světlo, světlo ze strany a světlo odzadu – které jsou umístěny ve správném úhlu, aby vytvářely požadované efekty.

Technika „bílé magie” je velmi jednoduchá a účinná, takže fotografové nemusejí trávit hodiny před zrcadlem, aby vytvořili dokonalý snímek. Díky tomuto způsobu můžete získat fotografii s vyváženým a přirozeně kontrastním světlem, která je požadována v profesionálních ateliérových snímcích.

Vytváření krásných ateliérových snímků snadno a rychle!

Než začnete s „bílou magií”, měli byste si promyslet koncept fotografie, kterou chcete vytvořit. Zařízení, které budete potřebovat, zahrnují blesk, stativ a místnost s bílými nebo pastely pokrytými stěnami. Tímto způsobem můžete dosáhnout profesionálního efektu, aniž byste riskovali znečištění scény zbytečnými odrazy.

Poté, co máte správně nastavené světlo, můžete začít vytvářet. Nejdříve musíte nastavit fotoaparát, abyste mohli začít snímat. Při nastavení fotosystému stojí za to použít manuální režim a nastavit správné expoziční hodnoty. Poté je třeba nastavit kompozici snímku tak, aby odpovídala konceptu fotografie.

Vytváření ateliérových snímků s „bílou magií” je rychlé a snadné. Je to skvělý způsob, jak dosáhnout profesionálních výsledků, aniž byste nutně potřebovali složité fotografické zařízení. Použijte tuto techniku, abyste nafotili krásné a přirozené fotografie, bez ohledu na svou úroveň fotografické znalosti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení