fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Vykouzlíme obraz s pomocí světla!

Vykouzlit obraz pomocí světla je úžasný způsob, jak přidat do svých fotografií něco zvláštního a speciálního. Když se naučíte správně využít světlo, můžete dosáhnout vynikajících výsledků. V dnešním článku si ukážeme, jak se dá vyrobit obraz ze světla a připravíme se na nádherný efekt.

Jak se dá vyrobit obraz ze světla?

První věcí, kterou musíte udělat, je vytvoření vhodného prostředí. Fotografování světla se nejlépe provádí v tmavé místnosti. Potřebujete také světelné zdroje, jako jsou svíčky, světla vyzařující z projektorů nebo stroboskop nebo další zařízení. Pokud se rozhodnete využít stroboskop, můžete použít nastavení časy expozice a kreativně se rozhodnout, jak budete pracovat s časem expozice.

Poté musíte vybrat správný objekt. Můžete si vybrat něco, co je vám blízké a máte rádi. Světlo se bude tvořit kolem hran a textur objektu. Abyste dosáhli nejlepšího efektu, zkuste posunovat objekt a vytvářet zajímavé tvary.

Nakonec se musíte postarat o správné nasvícení. Zkuste experimentovat s úhly a odstíny, které z vás dělají skvělého fotografa. Když jste se rozhodli pro nastavení, můžete začít fotografovat.

Připravte se na nádherný efekt!

Udělejte si první fotku a pořiďte si druhou. Pak si vyberte tu nejlepší. Použijte Photoshop nebo jiný program pro úpravu fotografií a začněte s úpravami. Můžete přidat barvy nebo je odstranit, můžete experimentovat se zesvětlením nebo ztmavnutím.

Pokud se vám zdá, že fotografie má příliš mnoho nebo málo světla, můžete využít nástroje, jako jsou Levels nebo Curves. Pomocí těchto nástrojů můžete snadno upravit úroveň světla a nastavit fotografii tak, aby odpovídala vašemu cíli.

Když jste se rozhodli, můžete fotografii uložit. Když ji uložíte, můžete se kochat vaším výsledkem.

Vytvoření vhodného prostředí, výběr objektu, úprava světla a úprava obrazu jsou všechny kroky, které je třeba provést, abyste vykouzlili obraz ze světla. Když se naučíte tyto kroky správně, můžete se těšit na skvělé výsledky. Vyzkoušejte to, a užijte si zábavu z fotografování světla!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení