fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Unavení z fotografování? Retušujte s úsměvem!

Když se řekne fotografování, většina z nás si představí báječné fotografie, které se stanou součástí rodinného alba. Jak ale vyhnout se nevzhledným fotografiím, které se od všech ostatních fotek liší? Ukážeme si, jak se vyhnout fotografiím bez úsměvu a jak s úsměvem přistoupit k retuším.

Jak se vyhnout nevzhledným fotografiím?

První věc, kterou můžete udělat, abyste se vyhnuli nevzhledným fotografiím, je používat odpovídající techniku fotografování. Základní věci jako použití správného expozičního času a clony, stejně jako ovládání zaostřování a zrcadla, jakož i vyvážení bílé, mohou zlepšit výsledky. Také je důležité, abyste se ujistili, že je světlo dokonale kompenzováno, pokud fotografujete v interiéru.

Dalším běžným tipem je vytváření dynamických scén. To znamená, že je důležité, abyste vytvořili pozadí, ve kterém se vaše fotografie bude dobře vyjímat. Vyhněte se tmavým obrázkům a zkuste začlenit nějaký pohyb do fotografie. Pokud je to možné, použijte například podnětné scény pro fotografování a fotografujte ze různých úhlů.

Konečně, při fotografování zkontrolujte vyvážení bílé. Pokud je příliš žlutý nebo studený, může to ovlivnit kvalitu fotografie. Ujistěte se, že je světlo dobře vyvážené, aby vaše fotografie vypadaly co nejlépe.

Přidejte úsměv a pusťte se do retuší!

Když se podíváte na většinu profesionálních fotografií, je na nich vždy krásný a autentický úsměv. Ať už je to ve skupinových fotografiích nebo fotografiích jednotlivců, úsměv je klíčem k vytvoření dobré fotografie. Nezapomeňte proto, že je velmi důležité, abyste vybrali správný čas pro zachycení okamžiku a pro vyvolání úsměvu.

Jakmile se dobře nafotíte, přichází na řadu retušování. Fotografové obecně říkají, že nejlepší retuše je ta, která je co nejméně patrná. Díky retuším můžete vylepšit fotografii, vyplnit skulinky a přidat trochu barev. Ale vezměte prosím na vědomí, že je důležité, abyste to udělali s rozumnou mírou.

Konečně, ve světě fotografování je zábava a zábava je důležitá. Takže nebojte se experimentovat, hrát si se svými fotografiemi a tvořit báječné fotografie. Fotografování je vášeň a měli byste si užívat každý okamžik, abyste se neustále zlepšovali.

V závěru lze říct, že fotografování je vášeň, do které je potřeba investovat čas a úsilí. Ať už fotografujete jednotlivce nebo skupinu, je důležité získat požadovaný výsledek. Vyhněte se nevzhledným fotografiím, přidejte úsměv a pusťte se do retuší, abyste dosáhli požadovaných výsledků. S dostatečnou praxí a cvičením můžete dosáhnout skvělých výsledků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení