fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Udělejte to s vtipem: Umístění Modelu v Portrétu!

Fotografové se často snaží svoje portréty oživit, a to nejlépe s použitím vtipu. Když je to správně provedeno, vtip může být užitečná technika pro dosáhnutí lepšího výsledku. Díky tomu se portrét stane zajímavějším a vtipným, než jen obyčejným obrazem. Pokud chcete svým portrétům dodat vtip, pojďme začít s umístěním modelu v portrétu!

Udělejte to s vtipem!

Vtip je skvělé prostředí pro portrét, pokud jsou věci řádně provedeny. Počátečním krokem je vytvoření scény a následné vložení modelu do ní. Když je scéna postavena, můžete se pokusit s modelu „hrát“. Díky tomu se portrét stane mnohem kreativnějším a vtipnějším.

Dalším způsobem, jak dosáhnout vtipu, je použití odlišného oblečení a náhradních předmětů. Můžete oživit portrét, když budete modelovi dávat předměty, které jsou k dispozici, nebo byste mohli dokonce přinést předměty – například počítačovou myš, sluneční brýle nebo klobouky –, abyste dosáhli fotografii, která má skutečně vtipné odstíny.

Pokud se vám nedaří vytvářet scény s vtipem, můžete se také obrátit na fotografickou techniku. Experimentujte s kreativními prvky, jako je změna světel, neobvyklé kompozice nebo použití objektivu. Všechny tyto prvky vám mohou pomoci dosáhnout vtipného portrétu, aniž byste museli konkrétně vymýšlet vtip.

Umístěte model v portrétu!

Jakmile máte scénu nebo kreativní prvky, budete se muset postarat o umístění modelu v portrétu. Nejdůležitější je, aby se model cítil pohodlně. Pokud se cítí neteční, bude to být obtížné se uvolnit a dosáhnout opravdového vtipu.

Jedním způsobem, jak dosáhnout pohodlného umístění modelu, je představit jim celou scénu a poradit jim, jak se postavit. Jednou z technik je zaměřit se na některé z předmětů ve scéně a nechat modela, aby se postavil tak, aby se díval na předmět. To pomůže modelu vypadat mnohem přirozeněji.

Pokud se model cítí pohodlně, můžete zkusit hrát s expresí. Změňte pozici a fyzickou konfiguraci modelu a zkuste ho nasměrovat do požadované pozice. Pokud se model cítí divně ve své pozici, můžete mu pomoct, aby se jednodušejší se pohybovat a získal lepší kontrolu nad svou postavou.

Fotografie portrétů s vtipem může být skvělým způsobem, jak se vymanit z konvenčního portrétního stylu. Pokud se chcete dostat do tohoto stylu, je důležité věnovat pozornost umístění modelu v portrétu. Díky tomu se vám podaří vytvořit vtipnou fotografii, která je kreativní a zábavná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení