fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Tvorba portrétů s použitím efektů duhy a světla

Tvorba portrétů s efekty duhy a světla je jednou z nejúžasnějších technik fotografování. Umožňuje vtáhnout do portrétu život a atmosféru a může z něj udělat skvělou dekoraci. Principy tvorby portrétů s efekty duhy a světla a jejich aplikace na portrét jsou popsány níže.

Principy Tvorby Portrétů s Efekty Duhy a Světla

Tvorba portrétů s efekty duhy a světla je unikátní technika fotografování, která vyžaduje znalosti technik, které se používají k osvětlení fotografií. Nejdůležitějším principem je správné osvětlení, které se nastavuje jak na plném slunci, tak v interiéru. Dále se musíte postarat o úhly světel, abyste dosáhli skvostných efektů. Používání difuzoru je také nezbytné, protože usnadňuje rozptýlení světla. Poté je důležité použít efekty, jako jsou duhy a světlo, aby bylo možné dosáhnout líbivých a dramatických efektů.

Aplikace Efektů Duhy a Světla na Portrétu

Efekty duhy a světla se používají k vytvoření dramatických a přitažlivých portrétů. K vytvoření duhy se používá zrcadlo, které je umístěno mezi fotografem a modelem. Zrcadlo odráží světlo a přidává lesk a kontrast portrétu. To znamená, že obličej modelu je osvícen jak s přímým světlem, tak i odráženým světlem. Efekt světla se dosahuje použitím vysokého ISO a dlouhé expozice, která umožňuje fotografovi zaznamenat pohyb modela během expozice.

Vytvoření portrétů s efekty duhy a světla může být náročné, ale jeho výsledkem je originální fotografie, která může být skvělou dekorací nebo se může vystavovat. S pochopením principů a správnou aplikací efektů bude fotografický portrét skvělým výsledkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení