fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Tvorba fotografií s perspektivními triky: iluze změny velikosti

Perspektivní triky jsou techniky, které se používají k vytvoření fotografií, které působí zvláštním dojmem. Nejběžnějším příkladem je iluze změny velikosti. Tato technika umožňuje fotografovi vytvořit fotografii, ve které může manipulovat s vizuálními prvky, aby vytvořili iluzi, že některé objekty jsou menší, než ve skutečnosti jsou. Tento článek se bude věnovat tomu, jak fotografovat s těmito perspektivními triky a jak dosáhnout iluze změny velikosti.

Iluze Změny Velikosti

Iluze změny velikosti je efekt, který může být dosáhnut prostřednictvím správného použití perspektivy. Tato technika počítá s tím, že objekty, které jsou dále od fotografického objektivu, budou působit menší než objekty blíže k objektivu. Je to také známé jako „optický iluzí“, protože je to optický úkaz, který může být vyvolán pěknou scénou.

Fotografování s Perspektivními Triky

Abyste dosáhli iluze změny velikosti, musíte vědět, jak správně manipulovat s vámi fotografovanou scénou. Existuje několik způsobů, jak toho dosáhnout. Za prvé, můžete použít objekty ve fotografii jako přirozenou perspektivu. Například přidáním linie, která se táhne od blízkých objektů k dále umístěným objektům, můžete vytvořit efekt, že dále umístěné objekty jsou menší. Kromě toho můžete také použít různé úhly záběru, abyste dosáhli stejného efektu. Zatímco držení kamery pod úhlem může dát spodní objekty ve fotografii menší vzhled, pohled z výšky zase dává horní objekty menší vzhled.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoli techniku fotografování, je důležité si uvědomit, že iluze změny velikosti je efekt, který může být snadno dosáhnut prostřednictvím správného použití perspektivy. Použitím jednoduchých technik může fotografování s perspektivními triky dosáhnout velmi zajímavých a fantastických výsledků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení