fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Tvorba efektu bokeh s uměleckými výřezy

Bokeh efekt je vytváření neostrého pozadí za hlavním objektem snímku a je oblíbeným postupem pro fotografy. Tvorba Bokeh efektu s uměleckými výřezy vám může poskytnout zajímavý a kreativní způsob, jak dosáhnout požadovaného efektu ve vašich fotografiích.

Co je Bokeh efekt?

Bokeh efekt je optický efekt, který se vytváří při fotografování s objektivem se zakřivenou čočkou. Je to neostré pozadí fotografie, které je dosaženo při použití takového objektivu. To, co vytváří pozadí, jsou malé tečky nebo kroužky, které se při pozorování fotografií vytvářejí. Tato neostrá pozadí vytváří zajímavou distribuci světla, která dodává fotografii zvláštní a kouzelný vzhled.

Jak vytvořit umělecké výřezy pro Bokeh efekt?

Vytvoření uměleckých výřezů pro Bokeh efekt vyžaduje použití objektivu s větším clonovým číslem. Clonové číslo označuje úhel zorného pole objektivu. Čím větší je clonové číslo, tím více světla se dostane do snímku a více světelných toků je vidět. Chcete-li zajistit, abyste dosáhli správného efektu, měli byste použít objektivy s clonovým číslem 50 až 100.

Dalším krokem je stanovení správného rozměru pro váš výřez. V tomto případě je vhodné použít větší výřezy, jako jsou srdce, hvězdy atd. Když mluvíme o výřezech, je důležité dbát na to, aby byly čisté a ostré, jelikož to je to, co vytváří požadovaný efekt.

Když máte všechno připraveno, můžete se pokusit o vytvoření Bokeh efektu. Jednoduše postavte se s fotoaparátem směrem ke světlu a nastavte objektiv tak, aby váš objekt byl jasný a ostrostředný. Poté nastavte váš objektiv tak, aby se výřezy odrážely v zadní části vaší fotografie.

Tvorba Bokeh efektu s uměleckými výřezy je zábavná a kreativní způsob, jak dosáhnout zajímavého vzhledu ve vašich fotografiích. Je to jednoduchý postup, který zahrnuje použití clonového čísla, vytváření čistých a ostrých výřezů a nastavení objektivu tak, aby vytvářely krásné pozadí pro vaši fotografii.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení