fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Tvorba dvojitých expozic ve fotografii: spojte dvě reality

Tvorba dvojitých expozic je technika, která umožňuje fotografovi spojit dvě různé iluze a vytvořit tak jedinečnou fotografii. Tento článek popisuje, jak můžete vytvořit expozici ve dvou realitách, a nabízí několik tipů, které vám pomohou při tomto procesu.

Tvorba dvojitých expozic

Dvojité expozice vyžadují techniku, která spočívá ve fotografování dvou snímků ve stejnou časovou osu. Obě expozice jsou posléze spojeny do jednoho obrazu. Tento proces je obzvláště snadný při použití digitálních fotoaparátů, protože umožňují fotografům vytvářet expozice přímo ve fotoaparátu. Také mohou používat vlastnosti jako například různé kompozice, efekty nebo filtry. Pro vytvoření dvojitých expozic se často používá objektiv se širokou clonou, který je schopný vytvářet velkorysé pohledy.

Spojení dvou realit

Při spojování dvou realit můžete použít několik různých technik. Jednou z možností je vyfotografování dvou snímků v jednom obraze. Fotograf může také vyfotografovat jednu scénu pomocí různých barevných spektrů. Získejte zajímavý efekt přidáním různých vrstev elementů, jako jsou například stromy, budovy nebo dokonce lidé.

Kromě toho se často používají různé techniky pro získání efektu, který by mohl být použit v dvojité expozici. Mezi tyto techniky patří používání barevného kontrastu, stínování nebo používání různých textur. Fotografie spojující dvě scény dohromady mohou vyznat vizuální příběh a poskytnout divákům pohled, který by jinak nebyl možné dosáhnout.

Dvojité expozice mohou poskytnout neuvěřitelné možnosti vizuálního vyjádření. Zvlášť když se používají různé techniky, můžete do jednoho obrazu vložit dvě úplně různé reality. Ať už jde o vzdálenou krajinu nebo záběr z vlastního města, tato technika je skvělou volbou pro všechny, kteří se chtějí vyjádřit prostřednictvím fotografie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení